efterrätttttt

Chokladtårta.

Ingredienser:

Tårtbottnar:

Fyllning:

Glasyr:

Ingredienser:

Gör så här:

Värm en stekpanna med smör. Skiva bananerna.

Stek bananskivorna tillsammans med sirap och farinsocker i smör, bara ett par minuter, inte längre för då blir de mosiga.

Häll upp i portionsglas. Strö ev. över nötter/mandel/kokos.

Klicka över yoghurt. Häll över lite sirap och/eller farinsocker som dekoration och ev nötter, mandel eller kokosflingor.





Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk amaretto eller marsalavin eller konjak eller annan likör
  • 225 g mascarpone (italiensk färskost) eller 150 g kesella 10% + 2 dl vispgrädde som vispas
  • 12 savoiardikex (italienska söta kex) eller sockerkaka skuren i tunna skivor
  • 1,5 dl starkt kaffe (1,5 dl vatten + 4 tsk néscafé)
  • 2 msk kakao

Gör så här:

Ta fram en form som passar, ca 15 x 20 cm, eller större. Tiramisu-smeten ska inte, men kan ändå flyta ut så ta helst en form som inte är för stor.

 

Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret. Vispa sedan till en jämn och ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och amaretto och rör försiktigt till en jämn blandning.

 

Brygg kaffet eller blanda vatten med nescafe. Häll kaffet i en vid djup tallrik som det är lätt att doppa hela kexet i. Doppa kexen ett i taget i kaffet och lägg sedan det blöta kexet i en form. OBS! När du doppar, doppa bara en jättekort stund, ca 1-2 sekunder och bara på undersidan av kexet. Det ska inte bli genomblött. Kexet suger snabbt åt sig vätskan.

Lägg de 6 första kexen på botten av formen. Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå. Sikta över hälften av kakaon. Lägg på de sista 6 kexen och bred på sista hälften av mascarponesmeten. Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag så att göra tiramisun dagen innan servering passar bra.

Precis innan servering siktar du över resten av kakaon.


Kommentarer

Leave som cute:

Name:
Remember you?

E-post: (Only I can see it)

URL or Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0