chokladtårta

Botten:
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 dl mjölk

gör såhär!

1. Smält matfettet i en kastrul.
2. blanda ihop äggen och sockret & vispa.
3. häll i vetemjölet, bakpulvret & vanillinsocer, vispa!
4. häll i mjölken och matfettet och rör om.
5. häll allt i en form å ställ in i ugnen ca 35 min, i 175-200 grader.

Tårtan:
du behöver:
grädde
marabou (smälta och riva)
vaniljsås (ta mindre mjölk än de står så den blir tjock!)
chokladsås

gör såhär!

1. dela bottnen i 2.
2. lägg på ett tjockt lager med vaniljsås.
3. lägg på smält marabou på vaniljsåsen och sätt på den andra delen av bottnen.
4. lägg på grädden och lägg massa riven marabou på, och chokladsås!

hur smälter man choklad på bästa sätt?

koka vatten i en kastrull. sätt en djup tallrik med marabou i och så smälter det.

varför kan man inte lägga chokladen direkt i kastrullen?

det bräns lätt om man gör det..

resultat!!



Kommentarer

Leave som cute:

Name:
Remember you?

E-post: (Only I can see it)

URL or Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0