chokladtårta
Botten:
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 dl mjölk
gör såhär!
1. Smält matfettet i en kastrul.
2. blanda ihop äggen och sockret & vispa.
3. häll i vetemjölet, bakpulvret & vanillinsocer, vispa!
4. häll i mjölken och matfettet och rör om.
5. häll allt i en form å ställ in i ugnen ca 35 min, i 175-200 grader.
Tårtan:
du behöver:
grädde
marabou (smälta och riva)
vaniljsås (ta mindre mjölk än de står så den blir tjock!)
chokladsås
gör såhär!
1. dela bottnen i 2.
2. lägg på ett tjockt lager med vaniljsås.
3. lägg på smält marabou på vaniljsåsen och sätt på den andra delen av bottnen.
4. lägg på grädden och lägg massa riven marabou på, och chokladsås!
hur smälter man choklad på bästa sätt?
koka vatten i en kastrull. sätt en djup tallrik med marabou i och så smälter det.
varför kan man inte lägga chokladen direkt i kastrullen?
det bräns lätt om man gör det..
resultat!!
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 dl mjölk
gör såhär!
1. Smält matfettet i en kastrul.
2. blanda ihop äggen och sockret & vispa.
3. häll i vetemjölet, bakpulvret & vanillinsocer, vispa!
4. häll i mjölken och matfettet och rör om.
5. häll allt i en form å ställ in i ugnen ca 35 min, i 175-200 grader.
Tårtan:
du behöver:
grädde
marabou (smälta och riva)
vaniljsås (ta mindre mjölk än de står så den blir tjock!)
chokladsås
gör såhär!
1. dela bottnen i 2.
2. lägg på ett tjockt lager med vaniljsås.
3. lägg på smält marabou på vaniljsåsen och sätt på den andra delen av bottnen.
4. lägg på grädden och lägg massa riven marabou på, och chokladsås!
hur smälter man choklad på bästa sätt?
koka vatten i en kastrull. sätt en djup tallrik med marabou i och så smälter det.
varför kan man inte lägga chokladen direkt i kastrullen?
det bräns lätt om man gör det..
resultat!!
Kommentarer
Trackback